2018-10-21
有時為了唔洗等位,甚至可以食完飯同朋友仔飲埋杯野先返屋企,我有時就會到直接揾酒吧餐廳食飯⋯今次就去左位於太子地鐵站附近,以中式裝潢的西式酒吧餐廳。餐廳地方小小,而且唔算太多人,唔會太嘈,都幾適合傾下計。前菜方面,叫左份巴馬火腿烘法包,烘得外脆內軟的多士均搽上牛油,味道香日。加上咸香的巴馬火腿及新鮮的車厘茄,味覺都幾豐富。香蒜白汁海膽扁意粉的蒜香白汁比我想像中少蒜味,不過個扁意粉幾掛汁。海膽的味被香濃的白汁有少少蓋過左,不過加埋漲卜卜的三文魚子,味道都算鮮的。法式鵝肝唔算太厚身,不過都幾大塊。鵝肝的油份滲進多士內,口感又香又豐富。不過如果當一人份的主菜就未必夠飽,建議大家同我一樣叫黎幾個人Share。黑松露野菌雜菜意大利飯應該都用左幾多芝士或者忌廉去煮,因為食落幾Creamy。加上意大利飯保持到顆粒感,唔會好似其他餐廳一pet野。食飽的時候當然要叫返杯Cocktail邊飲邊傾啦⋯ 餐廳的Cocktail都有幾多選擇,而且都好易入口,唔多飲酒的大家都可以試試。==============================鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉
鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)