2022-01-26
bookmark咗超~級~耐~近期愛上左食canele嘅我突然醒起大家都大讚佢哋嘅canele,所以今次終於輪到我呢個outdate foodie去拜訪!可惜去到先發現原來weekend先有canele🥲唯有下次再去啦!ღ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬 $𝟴𝟴湯底豆乳味非常濃郁,櫻花蝦嘅鹹香配上香甜嘅豆乳味,好夾✨略嫌烏冬普通,無咩口感ಠ_ಠ但加埋擔擔肉碎同埋豆腐,整體幾得意~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 烤雞生吐司 $𝟵𝟴好食!!照燒雞扒厚肉juicy,加埋七味粉、蛋黃醬同黑醋生菜,味道層次豐富,好滿足~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 𝗙𝗼𝗻𝗷𝗶 𝗠𝗮𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟱一場嚟到當然要試吓特別啲嘅咖啡啦!^_^楓糖latte,楓糖味唔太出,同普通latte冇咩大分別~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬楓子珈琲 @fonji.cafe✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓
ღ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬 $𝟴𝟴
ღ 烤雞生吐司 $𝟵𝟴
ღ 𝗙𝗼𝗻𝗷𝗶 𝗠𝗮𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟱
一場嚟到當然要試吓特別啲嘅咖啡啦!^_^
楓糖latte,楓糖味唔太出,同普通latte冇咩大分別~
楓子珈琲 @fonji.cafe
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ
✵ 𝒓𝒆𝒎𝒂𝒓𝒌𝒔
╰┈➤ 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗯𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 • 本身見到最多人打卡嘅sofa位要三人或以上,加上book位嘅時候都無曬sofa位,所以都冇特別問可唔可以坐~不過之後見到原來兩位都可以坐,大家如果想坐sofa的話不妨問一問店員😚