2017-11-11 35 views
九龍人如果想搵平靚正的美食,除左去深水埗之外,另一個福地一定係太子西洋菜街。而里到絕對係卧虎藏龍之地😤😤你想輕食又得🥗重口味又得🌶中餐又得🍚🥘西餐又得🍕🍖🍗總之可以一次過滿足晒你幾個胃🍝🍱🍢🍰🍫🍻簡簡單單,我最喜歡食麵食喇🍜除左一般的四人坐位外,更有單人坐位,岩晒孤獨精🙈而且每個位都有隔板,你食得點樣衰都唔怕有人睇見🤣選擇唔多🤷🏼‍♀️無所謂啦,貴精不貴多,選擇少即係代表店家對自己的出品非常有信心👍🏻本來想試青龍🐉,點知六點後先限量供應🤦🏻‍♀️賣相挺不錯👍🏻我里啲外貌協會一定係擺相行先💯每碗麵都有半隻流心蛋,大紫菜,半肥瘦叉燒,鳴門卷。麵條係「曲麵」,相對一般的直身拉麵硬少少。不過我本來喜歡硬啲啲的,所以再點埋「硬口感」❤️湯底濃厚,不過我不太吃到蕃茄味,反而豬骨的濃厚味道,完完全全佔據你口控🐽🐷後勁凌厲,帶有淡淡的辣味。而且因爲湯底濃厚,每一口麵都掛滿湯汁👍🏻半肥瘦叉燒,薄薄地,入口無筋💯成碗麵的份量不算太大,女孩子就剛剛好👍🏻男仔的話,記得加個麵底哦,都只係$18咋太極拉麵成碗黑ma ma,好像其貌不揚,真係一「啖」驚人,極濃的墨魚汁,湯底濃到以為食緊沾麵😋😋😋😋朋友不單只食晒成碗麵,

簡簡單單,我最喜歡食麵食喇🍜

火魂拉麵

本來想試青龍🐉,點知六點後先限量供應🤦🏻‍♀️
賣相挺不錯👍🏻我里啲外貌協會一定係擺相行先💯
火魂拉麵

每碗麵都有半隻流心蛋,大紫菜,半肥瘦叉燒,鳴門卷。

麵條係「曲麵」,相對一般的直身拉麵硬少少。
不過我本來喜歡硬啲啲的,所以再點埋「硬口感」❤️

後勁凌厲,帶有淡淡的辣味。
而且因爲湯底濃厚,每一口麵都掛滿湯汁👍🏻

半肥瘦叉燒,薄薄地,入口無筋💯

太極拉麵

朋友不單只食晒成碗麵,連啲湯都飲埋🙈

太極拉麵

溫馨提示:如果喜歡一啖湯一啖麵的朋友,記得點「加湯」🍜

麵的口感,湯的濃度,蒽的多少,配料等等⋯⋯
你都可以自己選擇1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣5️⃣

最正重要係無10%服務費😍😍😍😍😍
2017-11-07
$100 (Lunch)