餐廳:便民腸粉 (太子)地址:太子界限街4-10號福群大廈地下5號舖對上一次行過深水埗同大角咀果邊,見到界限街有間新開半年左右嘅便民腸粉,超級平民價抵食😍,門口仲大大隻字寫住學生送手抓餅添(平時就咁叫一份都要$10架)餐廳唔算大,但勝在老闆娘好好招呼又親民☺️,一入到去就見到老闆每日用新鮮豬肉同咸蛋黃包嘅糭,突然諗起自己成個端午節都無食過糭,不如就叫返隻食下海南咸肉糭 $20咸肉糭煙韌多餡料,一夾開就見到豐富嘅豬肉同大大隻鹹蛋黃,就算唔洗蘸砂糖或者豉油都已經好好食👍🏼發財蠔豉鹹豬骨粥 + 叉燒腸粉 + 原味豆漿 $36呢個價錢就真係抵到爛🤩,足料豬骨粥煲得好綿滑,用料比例岩岩好,碗粥唔會因為蠔豉同鹹豬骨而變得好鹹;呢到嘅腸粉係用石磨手製方式去整,夠哂傳統,腸粉細滑米香濃郁😋,用嘅係甜豉油,仲可以見到好多蔥花同叉燒粒雞蛋腸 $15個人比較鍾意食叉燒腸,不過睇得出用左好多嘅蛋,岩哂素食嘅人😎手抓餅 $10手抓餅酥脆可口🌮,原來仲有得加錢夾芝士,黎得呢到要試下佢地嘅手抓餅,仲要唔會好油膩🤟,學生黎食就有福了海南粉 $35同老闆岩傾嘅關係,推介左我地食呢個餐牌上仲未有嘅家鄉海南粉,以米線做主打,
餐廳:便民腸粉 (太子)
地址:太子界限街4-10號福群大廈地下5號舖

海南咸肉糭 $20

發財蠔豉鹹豬骨粥 + 叉燒腸粉 + 原味豆漿 $36
呢個價錢就真係抵到爛🤩,
仲可以見到好多蔥花同叉燒粒

雞蛋腸 $15

手抓餅 $10

海南粉 $35
同老闆岩傾嘅關係,推介左我地食呢個餐牌上仲未有嘅家鄉海南粉,以米線做主打,加上花生🥜、竹筍、鹹酸菜、豬肉碎等,仲有餐廳嘅秘製醬汁,撈勻黎食好惹味,無我想像中咁鹹,都幾吸引,仲要唔會好乾,係我嘅另一推薦食物❤️

兩個人食到飽一飽叫左三個人份量嘅野食先係每人六十零蚊🤣,真心會再返黎encore
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
  • 海南粉
  • 手抓餅