係荔枝角道走咗架巴士,所以入黎食個飯,太子小店發現佛心價夢王蛋和牛蓋飯:有東京Red Rock 感覺,配搭港式撈飯豉油。小食無上限追加,先十幾蚊一碟!夢王和牛丼:$68 有鹿兒島直送頂級A5和牛,夢王蛋可以揀生食/ 三種半熟煮法,Fusion 位係搭左碟港式撈飯豉油,和牛滑嫩、蛋汁豉油冇得輸,有去東京食Red Rock既feel!!(唔食牛可以叫百搭飯,有豬/雞/餐肉配夢王蛋,低至$39 起)燒豬頸肉 $18:豬頸肉先蒸後煎,好多汁。沾醬驚艷了我,原來落左蕎頭!加上醋、青辣椒、蒜等等,酸酸辣辣仲有脆脆既蕎頭碎,勁似清邁個nam prik noom!! 好正,蘸晒豬頸肉我再蘸埋其他野清碟。炸物(可雙拼):一定要叫炸雲吞,超脆超多蝦,接近爆餡,新鮮熱辣辣。仲有粟米墨魚餅,彈牙厚身,充滿肉感。自家鮮製涼茶:金銀花薏米,甜甜的易入口,夏天毒熱,要下下火。讚一讚:餐廳有自修位,岩晒i仔們讚多讚:太子店開業一周年全單88折!去到8月尾!店家推介二人餐,有鮑汁冬菇花膠,有飯有菜有小食有野飲,人均都係幾十蚊,佛心價!

燒豬頸肉

讚一讚:餐廳有自修位,岩晒i仔們

燒豬頸肉