2019-06-13
今晚係太子放工心血來潮想打邊爐,點知去開個間要排長龍,見附近呢間唔使等,就去試下新野。整間店有兩層,我地被安排坐下層,待應態度親切。唔計醬油,調味料已經有九款,正!太極鴛鴦湯鍋 ($158) - 揀左椰子雞+沙爹。$158 來說係超抵! 雞肉充足,沙爹味亦好濃郁飲品 ($12@) - 原支鴻福堂豆漿,抵飲!黃金炸魚皮 ($58) - 全晚推介!上檯時熱辣辣脆卜卜,每塊魚皮都佔滿咸蛋黃。美國肥牛 ($68) - 揀左平價牛,但都有驚喜,好大碟,肥瘦分別。西班牙豬梅肉 ($138) - 每片都有返D厚度,唯一係唔夠爽口。菠菜腐皮卷 ($22 半份) - 咬落煙煙un un,幾好食。手打蝦滑 ($78) - 店員推介我食的,真係幾好食喎,鮮味彈牙。鮮四寶丸 ($88) - 四種口味同特色嘅組合,夾起時係一PAT野咁,估唔到淥熟後超彈牙,好食紅薯粉 ($28) - 我每次打邊爐必叫,但呢度既紅薯粉同我食開的有少許分別,呢碗口感較似粉絲,沒有QQ口感但多左份爽口。美肌繡球菌 ($58 半份) - 店員推介,我第一次聽呢樣野,原先以為好似普通菌類咁啦,點知係超大舊!口感好特別,以為係爽口的,但原來
飲品 ($12@) - 原支鴻福堂豆漿,抵飲!
美肌繡球菌 ($58 半份) - 店員推介,我第一次聽呢樣野,原先以為好似普通菌類咁啦,點知係超大舊!口感好特別,以為係爽口的,但原來有D似花膠之頖...
前後食左1.5小時,侍應姨姨都密密加湯,問有冇咩需要,值得一讚
Other Info. :
食物及服務都水準以上,可惜食到中段隔離檯黎左一班中年男女,在店內食煙及高聲說話乾杯,即刻咩MOOD都冇哂。