經朋友介紹下黎到依間新開於太子既K Stuff韓式食物店 地鐵站一出行幾分鐘就到喇 好方便別樹一格既裝潢風格係太子街道上顯得與別不同所以好易搵到~同埋門面都好大間一入到去就誤以為係一間賣物既店鋪~因為店鋪同時會售賣好多韓國既家品/零食等等~而食物就係收銀位處落單既~餐牌既選擇非常多呀!常見既韓式炸雞,紫菜包飯,炒年糕,薄餅捲等等都有特別既仲有主打既韓式burger~!另外店鋪都仲有自家醃製既小食售賣我地都買左2罐醃蘿蔔食~好好味呀~非常開胃!因為疫情關係我地就無堂食 所以就選擇買外賣返屋企食~外賣盒既保溫能力都不俗,即使屋企距離有少少遠 但返到屋企打開都仲係熱熱的!甜辣味炸雞:好juicy呀!外面除左有好多醬汁 內裡都充滿住肉汁肉質又嫩滑~啖啖肉好惹味醬油味炸雞: 雖然外面就少左醬汁~但換黎既係好香既醬油味~外皮炸得好酥脆而且內裡都係充滿住肉汁 所以都係唔會好乾玫瑰醬炒年糕配炸紫菜粉絲卷先講玫瑰醬炒年糕~個醬汁有少少辣 唔食辣既朋友要留意返但我自己都鍾意食辣既就覺得好正!年糕煙煙韌韌 好正宗既韓式年糕味道!炸紫菜粉絲卷雖然係加錢換既小食 但一D都唔求其!炸得好酥脆一口食落去就有好香既紫
經朋友介紹下黎到依間新開於太子既K Stuff韓式食物店
地鐵站一出行幾分鐘就到喇 好方便

別樹一格既裝潢風格係太子街道上顯得與別不同
所以好易搵到~同埋門面都好大間
而食物就係收銀位處落單既~
特別既仲有主打既韓式burger~!

另外店鋪都仲有自家醃製既小食售賣
我地都買左2罐醃蘿蔔食~好好味呀~非常開胃!

因為疫情關係我地就無堂食 所以就選擇買外賣返屋企食~

肉質又嫩滑~啖啖肉好惹味

而且內裡都係充滿住肉汁 所以都係唔會好乾

玫瑰醬炒年糕配炸紫菜粉絲卷

先講玫瑰醬炒年糕~個醬汁有少少辣 唔食辣既朋友要留意返
炸紫菜粉絲卷雖然係加錢換既小食 但一D都唔求其!炸得好酥脆
一口食落去就有好香既紫菜味~D粉絲都好好食XD

我地2款紫菜飯捲都有叫到~分別係餐肉泡菜芝士同茹
餐肉泡菜芝士雖然聽落好似三文治咁~但其實好好味 食落去都係感覺食緊正宗既韓式紫菜飯捲
而茹味我就好鍾意~因為食落去既口感會更特別!而且茹味好香

挑戰者炸雞

食韓國野食Burger都應該係第一次~
依個炸雞堡有驚喜呀!個炸雞應該都係韓式炸雞黎~外皮炸得夠脆 但又保持到內裡既肉質嫩滑
好Juicy既一個Burger~而且配料仲有我最喜愛既紅菜頭呢!而唔係常見既生菜

依間主打外賣既韓式餐廳真係令我有驚喜呀!價錢唔貴 但食物質素卻異常好味
聽聞個大廚係韓國人黎!唔怪得食物咁有地道韓式風味啦

可惜胃既空間有限 下次一定會再試埋其他未試到既食物!!
TakeAway