2022-08-27 614 views
今日天氣咁好要約好姊妹出黎行街shopping啦,知道九龍區呢邊多左好多cafe,行完街拎住咁多袋戰利品最適合搵間Cafe坐低慢慢慢歎,呢間Await Cafe好近地鐵站夠哂方便,配上純白色裝修,仲有打卡位,令人有種放鬆既感覺🥛白酒忌廉青口 ($88)餐前小食我地叫左白酒忌廉青口,青口鮮甜彈牙,配上奶香味濃郁的白酒忌廉汁,口感清爽而不油膩🍝明太子蟹棒海膽意粉 ($128)我一見到呢個明太子蟹棒即刻😍😍😍仲要加埋我最愛既海膽一定揀佢啦,用明太子做意粉醬汁,意粉煮得剛剛好,做到掛汁既效果,食落又唔會好漏,仲有脆卜卜既三文魚籽,鮮味十足🦀松葉蟹肉燴飯 ($138)朋友叫左呢個松葉蟹肉燴飯,擺盤賣相好精緻,隔住口罩都聞到好香蟹味,開頭見到都驚會好漏,點知食落又唔會,蟹蓋入面有滿滿的蟹膏,將蟹膏、蟹籽同燴飯一齊食,口感層次非常豐富 (食下食下好快食哂😜)推介大家一定要試下呢個😍☕️鳳梨有氣咖啡 ($58)飲品方面推介佢地期間限定既特飲: 鳳梨有氣咖啡,炎炎夏日飲返杯Espresso soda夠清爽🍫Hojicha Chocolate ($46)我就揀左杯熱既焙茶朱古力,拉花做得好靚,好睇又好飲,焙

🥛白酒忌廉青口 ($88)

🍝明太子蟹棒海膽意粉 ($128)

🦀松葉蟹肉燴飯 ($138)

☕️鳳梨有氣咖啡 ($58)

🍫Hojicha Chocolate ($46)
我就揀左杯熱既焙茶朱古力,拉花做得好靚,好睇又好飲,焙茶同朱古力兩者比例調得好好,正💯

🍰芒果伯爵忌廉戚風蛋糕
已經留定肚食甜品,是日甜品有好多款,有心太軟、雪糕杯同戚風蛋糕,我就揀左呢款芒果伯爵忌廉戚風蛋糕,夏天芒果當造好甜,原味戚風蛋糕好鬆軟,配上輕盈既伯爵茶忌廉,甜度適中好滿足😍😍😍

• 明太子蟹棒海膽意粉
  • 松葉蟹肉燴飯