今日去開金魚街 朋友話要食日本壽司🍣 知道前排雲壽司係太子開咗 就決定帶佢去試去 一齊返鄉下🇯🇵北海丼 $188呢個北海丼好豐富 嚟到個陣已經覺得好震撼 佢有吞拿魚、海膽、油甘魚、 三文魚、赤貝、赤蝦同魚子😘 首先 油甘魚肥美 而且仲切到好厚身 口感好正😋 吞拿魚可以見到佢上面有啲雪花 望落去好靚 食落都有少少油脂嘅感覺🤤最正係有好多粒魚子同海膽 食落味道唔會好腥 又有鮮味 即刻好有北海道嘅風味 恍似置身於北海道一樣❄️ 而且佢既壽司飯粒粒分明 唔會好酸 整體來講都好好味😋特上壽司拼盤 $250呢一份壽司套餐有10件精選壽司 包括香港人最鍾意嘅海膽🥰 吞拿魚蓉 火炙左口魚 三文魚子等等 另外亦有啲比較有特色嘅壽司 包括彷彿同深海池魚☺️ 壽司飯口感上恰到好處 夾到又唔會太散、太硬 自己最鍾意呢幾款:三文魚子:店員提醒記住要先食軍艦 因為紫菜啱啱新鮮包好 我食落去都仲脆卜卜😍 三文魚子份量多 又唔會腥 一啖放入口好滿足🤪海膽:海膽色水可能未到最靚 不過份量好多😆 應該有三層海膽😋 滿滿嘅海膽creamy好食火炙左口魚 :魚油豐富 入口即融🥰 仲有啲焦香感😗彷彿:有蘿蔔蓉放上 魚味鮮 質感都有

北海丼 $188

特上壽司拼盤 $250

火炙左口魚 :魚油豐富 入口即融🥰 仲有啲焦香感😗

彷彿:有蘿蔔蓉放上 魚味鮮 質感都有啲爽身🤓

吞拿魚蓉:厚厚一層魚蓉 另配上蒽花粒😎 突出吞拿魚味 令鮮味更出