好開心同到mama,表妹一齊出黎食飯平時大家都忙,少見面梗係要帶佢地食好西🤓一於食呢間由泰國人主理既餐廳,餐廳環境潔淨,以綠色為主調,令人有清新,感覺猶如置身森林咁大家都鐘愛泰菜尤其鐘意魚🥰💁🏼‍♀️💕椰汁虎蝦湯大大煲 ,椰汁味濃,蝦🦐大隻,唔同種類的菌類,有芫荽,令味道香氣提昇小食 屬必試item , 一試難忘🥹炸芝士蝦球,3個大大既蝦球,一切落去,裡面流心既芝士湧出來,相當興奮蝦味濃郁,口感爽口彈牙🌟蝦球柚子菠蘿沙律🥗咁樣mix 埋一齊相當夾,食完呢碟超開胃🤤酸甜柚子,菠蘿,係十分juicy配合埋新鮮既大蝦球,沙律菜,好食粉絲海鮮沙律🥗海鮮有大蝦again,青口,魷魚🦑,再拌入粉絲,蔬菜,蕃茄等,飽肚得黎又好食這個係有點辣,唔食得辣要注意主食叫左我地都鍾意既魚🐟-明爐魚 (烏頭/鱸魚)口味可選 青檸,酸辣,冬陰功)今次選左冬陰功鱸魚,好大條魚,厚肉,有一點點魚骨,鮮甜滑溜,冬陰功有一點點辣,用上好多唔同嘅香料熬製飲品🍹 蝶豆花特色青檸梳打超靚🤩上面既冰塊🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形狀顏色帶層次感,藍紫色為主要色調,飲時攪拌底層嘅青檸汁部分,好解渴泰式椰汁冰椰奶🥥味重,唔會覺得似飲緊水
好開心同到mama,表妹一齊出黎食飯
平時大家都忙,少見面
梗係要帶佢地食好西🤓

大家都鐘愛泰菜
尤其鐘意魚🥰

💁🏼‍♀️💕椰汁虎蝦湯

小食 屬必試item , 一試難忘🥹
蝦味濃郁,口感爽口彈牙

🌟蝦球柚子菠蘿沙律🥗
咁樣mix 埋一齊相當夾,食完呢碟超開胃🤤
酸甜柚子,菠蘿,係十分juicy
配合埋新鮮既大蝦球,沙律菜,好食

粉絲海鮮沙律🥗
海鮮有大蝦again,青口,魷魚🦑,再
拌入粉絲,蔬菜,蕃茄等,飽肚得黎又好食
這個係有點辣,唔食得辣要注意

主食叫左我地都鍾意既魚🐟
-明爐魚 (烏頭/鱸魚)
口味可選 青檸,酸辣,冬陰功)
冬陰功有一點點辣,用上好多唔同嘅香料熬製

飲品
🍹 蝶豆花特色青檸梳打
超靚🤩
上面既冰塊🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形狀

泰式椰汁冰
椰奶🥥味重,唔會覺得似飲緊水
2023-11-27
$250 (Dinner)
  • 蝦球柚子菠蘿沙律
  • 椰汁虎蝦湯