太子站大南街有幾間不同風格, 不同口味嘅餐廳, 今晚食咗一間叫高質素嘅餐廳Owl’s Stage , 好驚喜, 而且環境氣氛都很不錯, 全餐廳由外至內都有不同款式嘅貓頭鷹裝飾, 特色靚畫啦, 都遍佈整間餐廳, 很得意。座位又新又舒服, 裝修得幾靚, 深色系有種神秘得嚟有啲高貴感, 可見店主花咗心思去佈置。晚市套餐價格適中, 款式選擇不少, 豬, 牛, 雞, 海鮮都有, 而家有埋芝士火鍋, 仲有一個限定優惠, 就係係餐廳惠顧即可以用優惠價 $68享用蒜香牛油/ 五重芝士焗龍蝦半隻, 呢個好抵呀, 即係飲杯野, 加$68有半隻龍蝦食呀! 仲要係全日供應! 下次再嚟, 我一定要食呀! 今晚同朋友叫了一個set dinner, 一份主菜燒澳洲法式羊架及一杯Many Berry 嘅smoothie! Set Dinner包有沙律, 餐湯, 主菜及甜品/ 飲品, 甜品/ 飲品仲可升級呀!餐湯 & 沙律 & 飲品蕃茄濃湯 , 味道香濃, 口感厚實, 有好多蕃茄蓉, 好好飲。吞拿魚碎蛋沙律, 沙律菜乾淨又新鮮, 加咗吞拿魚醬沙律, 可以唔使其他沙律醬/ 油/ 醋都可以了。飲品要咗凍檸檬茶。蒜香牛油汁鮮

餐湯 & 沙律 & 飲品

蒜香牛油汁鮮魷魚青口車里茄意粉 - $188
今日想食海鮮又想食冇咩汁嘅野, 我就揀呢款蒜香牛油汁鮮魷魚青口車里茄意粉, 香噴噴嘅蒜蓉牛油汁, 鮮魷魚片係脆口彈牙, 畎佢係半煎炸咁, 面有少少焦脆, 但都保持少少鮮嫩彈牙, 有嚼勁; 鍾意佢嘅意粉煮到收汁乾身, 仲有青口新鮮, 茄汁係呢方面真係煮得唔錯, 好似焗過一樣, 咬落去會爆汁, 真係唔錯。

燒澳洲法式羊架 - $198
份量十足, 真係哇哇聲, 都幾大份, 有3 塊咁多, 少肥嘅羊架, 超有羊嘅香味, 一啲都唔軔。配菜四選一, 有香草牛油焗薯角 / 牛油汁西蘭花 / 意式燴雜菜 / 田園沙律; 我地揀咗牛油汁西蘭花, 味道唔錯。

雜莓冰沙 - $68
雜莓smoothie 裡加了雲呢拿雪糕, 喝起來更有質感, 濃濃嘅奶香味, 喝起嚟有啲似食雪糕感覺, 上面仲加咗邪惡嘅cream 同藍莓粒, 甜度啱啱好, 係咁飲唔停。