2023-02-26 120 views
呢間餐廳長期處於高人氣之列,佢有2間分店,2間都喺太子區,但食既野會有啲唔同。今次就試左太子道西果間細鋪先。滿蜆肉蝴蝶粉 $88 ⭐️必食⭐️一上枱果下真係嘩~一聲,真係滿滿既蜆肉,而且份量唔細,絕對夠2個人食,蜆肉粒粒豐滿又冇沙,蝴蝶粉又掛到汁,個汁又夠惹味,黎到絕對要叫。菲力牛扒配芝士 $108同一個價錢既有安格斯牛扒可以揀,但因為安格斯牛坊間較常見,所以點左呢款菲力牛扒黎試。上枱牛扒我諗約150g左右,以蒜蓉牛油+迷迭香煎香,牛扒鬆軟又重牛味,配埋芝士就會有小小咸香味。黎呢間餐廳建議book位,因為用饍期間如果冇book位,餐廳都未必安排到入座架!

滿蜆肉蝴蝶粉 $88 ⭐️必食⭐️

菲力牛扒配芝士 $108