2018-10-22
輕輕鬆鬆鄧梓峰,又到星期五了⋯呢個Magic Moment當然要揾埋閨蜜去飲返杯,好好呻返受了一個星期的氣⋯ 唔想去香港區的我倆就去左係旺角太子個邊的一間中西合壁的Fusion酒吧餐廳。環境以酒吧為格局,但潮玩中式古董牌偏,中式燈籠及禪味裝置。食酒前當然要醫好個肚先啦!望住Menu,好想知香草三文魚免翕排同一般的三文魚排有咩分別,所以叫左一碟試試。原來免翁的意思係係用三文魚比較嫩的部位,再以調味圍邊。食落佢唔似三文魚排般一片片的魚肉,而係將嫩口的魚蓉放埋一齊般。另外,我們叫左一份煙三文魚、莎樂美腸、蘑菇烤Pizza。用了薄薄的脆口包做餅底,加埋香軟的芝士及餡料,口感較為豐富,而且送Cocktail一流!今次我們飲了左邊藍色的Blue Hawaii及右邊的Nothing。兩杯對比,Blue Hawaii的酒味比Nothing強,不過兩杯都夠凍,而且唔會太淡,可以一試。兩個女人最後都忍唔住叫了一份甜品。呢份朱古力香蕉窩夫係新鮮整成,絶對唔係烘返現成的窩夫。不過唯一係覺得雪糕雪得太冰了,我們用左D時間先食到雪糕,不過Overall都唔錯的。==========================
鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)