2021-07-20 898 views
今次係第二次去Novotel食自助餐,記得第一次對佢嘅印象唔錯,印象中係性價比高嘅自助餐, $300左右,平靚正!但係失望的是今次加咗價$344,仲同網站所描述的有所出入🥲,好似蟹腳、釀蟹蓋、羊肉咖喱配薄餅,呢幾樣都係我哋好想食而去都係冇嘅😔可能今次主題係星馬菜,菜式上冇咁吸引,而朋友最期待嘅一樣——生蠔,亦都細隻咗好多,入口冇一種好鮮甜嘅感覺!生蠔每次每人可以拎兩隻,記得上次去要排隊先至可以拎,今次食自助餐好冷清,師傅不停開蠔,反而係擺晒啲蠔喺度等人去拎。不過不得不讚嘅係,佢哋啲甜品都幾出色!其中我同朋友都十分喜歡Tiramisu 同Cream Brûlée !提拉米蘇夠濕潤,二法式焦糖燉蛋入面好Creqmy!總結係佢啲甜品出色過主菜!我哋每人都食咗幾杯😋

2021-07-16
  • 焦糖燉蛋