2010-12-11 3 views
今次係我第一次寫食評我一向都冇寫食評既習慣但係呢間"意味"真係令我唔寫唔得 太差了早前在隔離店食飯,, 經過"意味"見到門口有open rice貼紙,,比佢吸引左所以琴晚特登黎大角咀試試首先,, 選擇太太太太少只有套餐簡,, 而套餐只得 A-J,, 姐係得10樣野簡,, 冇其他了-- 蘇格蘭生蠔 --> 好鮮甜,好好味"" 有想食10隻既衝動"不過太貴了-- 餐湯 (西籣花忌廉湯) --> 幾好~好足料-- 鵝肝羊架配黑醋汁 --> 不過不失" 鵝肝略為燶左d ,, 個汁都配得幾好,, 酸酸甜甜-- 燒春雞配甜蕃薯 --> 隻雞真係把鬼火,, 好鞋好難食,, 一d雞味都冇,,得雪味,, 十足超級市場"x值牌"既雪雞肉 個汁都ok",, 甜蕃薯好好食,, 唔會太硬/太林,, 全餐我最滿意個蕃薯 -- 心太軟 --> 去親餐廳"見到有心太軟,,我一定會order",, 但係從來都冇食過咁難食既心太軟 首先,, 唔知點解"
今次係我第一次寫食評
我一向都冇寫食評既習慣
但係呢間"意味"真係令我唔寫唔得
太差了

所以琴晚特登黎大角咀試試

首先,, 選擇太太太太少
-- 餐湯 (西籣花忌廉湯) --> 幾好~好足料
-- 燒春雞配甜蕃薯 --> 隻雞真係把鬼火

首先,, 唔知點解"個外表望落好似有層膠咁"...好樣衰
之後,, 裡面既朱古力漿唔夠滑,,同太"傑"
但最嬲既都係,, 裡面既朱古力漿未溶哂,, 成大舊朱古力係度,,重要係凍既!!!,, 呢D叫"心太軟"??!!!

-- 餐茶 --> 個餐包埋餐茶,, 但係可樂要+ $10,, 連凍朱古力都要+ $10...??? 不解""
呢餐唔係好貴""但比起同價既餐廳,, 呢間簡直係垃圾

2010-12-09
$200 (Dinner)