2007-08-26 82 views
8月頭的某個星期日,原本打算同老公去元朗西鐵站囍x 酒樓飲茶,去到見有排等,就去咗呢間睇吓有冇位,等咗幾分鐘就有位,咨客姐姐安排我哋 坐係廚房出口嘅 2人枱,我老公見附近有張2人枱 冇人坐,又可以離廚房遠啲,就要求坐個張,但咨客姐姐話等陣可能有客來,這是什麼理由?我哋 係先到嘅 客人,係唔係應該先考慮我們嘅 要求!後來佢都有幫我哋 換枱。我哋 叫咗 幾個點心,先來咗 碟淨腸粉,未夾起已經見到腸粉厚到有成0.5cm,吃落口個種感覺真係唔識形容,好似吃塊布咁,老公忍不住叫侍應來,1個侍應懶懶散散咁行過來,即說:"點啊!"老公話:碟腸粉厚成咁,根本吃唔落口,請取消呢碟嘢,我哋 亦都唔吃其他嘢 啦,侍應話:"你叫淨腸粉就係咁架啦",老公要求見部長,過咗 幾分鐘,部長行過來,老公再講出我哋 嘅 要求並投訴剛才嘅 侍應,(係對話期間,其餘點心已到齊),部長有道歉並取消腸粉,但佢話點心已到齊,最好唔好取消,為免佢難做,我哋 繼續吃,個舊粉果,完全係一舊粉,一夾起已經散晒,個鷄 包仔,哎,都係吃唔落口,再叫部長來,佢依然叫我哋 繼續吃,一路都只係旁觀嘅我亦忍不住同部長講:"請你哋 嘅 廚師再去學吓

我哋 叫咗 幾個點心,先來咗 碟淨腸粉,未夾起已經見到腸粉厚到有成0.5cm,吃落口個種感覺真係唔識形容,好似吃塊布咁,老公忍不住叫侍應來,1個侍應懶懶散散咁行過來,即說:"點啊!"老公話:碟腸粉厚成咁,根本吃唔落口,請取消呢碟嘢,我哋 亦都唔吃其他嘢 啦,侍應話:"你叫淨腸粉就係咁架啦",老公要求見部長,過咗 幾分鐘,部長行過來,老公再講出我哋 嘅 要求並投訴剛才嘅 侍應,(係對話期間,其餘點心已到齊),部長有道歉並取消腸粉,但佢話點心已到齊,最好唔好取消,為免佢難做,我哋 繼續吃,個舊粉果,完全係一舊粉,一夾起已經散晒,個鷄 包仔,哎,都係吃唔落口,再叫部長來,佢依然叫我哋 繼續吃,一路都只係旁觀嘅我亦忍不住同部長講:"請你哋 嘅 廚師再去學吓 嘢先返來做。"

唔會再來,永遠!!