2023-06-22 2820 views
“太平館”,以前所謂嘅小高檔西餐廳,而家入到去好似食快餐咁,未坐定已經拿住支筆同簿楝係度問你食乜,唔使5分鐘上餐湯餐包,湯都未飲曬同擺咗半個餐係碟上就拿拿聲過嚟收碟,侍應問我嗰半個餐包仲要唔要⁉️(我都未食完😪)全晚唔知食咗乜,我真心覺得我煮得好味啲,所以連佢哋最出名嘅“梳乎厘”都費事叫(因為覺得唔方好食,本身叫侍應預留之後叫起,佢話都係你自己預番時間叫,我驚我唔記得咗,呢個十分好笑)。❌豬肶薄片飯❌湯喳雜菜2️⃣碟❌“非洲”瑞士汁炒牛河❌“非洲”炸乾乳鴿❌“非洲”瑞士汁雞翼❌“有色無味”乾炒牛河❌賣相嚇人嘅厚切牛舌❌“縮”嘅椰子奶凍+“縮水”雪糕球❌最好笑我訂咗20:00,六點幾嗰陣餐廳打嚟問我哋可唔可以早啲到,因為嗰時有位,我本身留咗七位(如果可以早我就卜6、7點唔係8:00啦),唔通佢想我立即打6個電話比我啲朋友叫即刻嚟!?我仲問餐廳今日係咪會早收,我20:00去驚我趕唔切食嘢,對方答:唔係,哈哈!食到一半其實我都係食咗少少嘢,侍應就輪流過嚟收餐牌(已經講咗仲有一位朋友未到),佢哋咁趕收工,我哋已經無心機再叫食物,食呢餐飯真係好大壓力。

2023-06-21
$240 (Dinner)