2016-04-13
是日預祝朋友既生日,首先,真係要讚下呢間餐廳老闆兼大廚,訂位同佢講有朋友生日,睇下有咩特別甜品,佢就紹左佢自家製既意大利黑朱古力蛋糕,佢仲提議用意大利文寫上生日快樂,的確幾得意既做法,因為我地平時都係寫英文,所以咁樣寫都幾唔錯。。。是日叫左兩隻生蠔,兩隻焗蠔,一份沙律,一份蟹餅,一份14oz既牛扒,仲有cheese pizza...大廚每上菜之前,都好鐘意拎佢既食材出黎介紹比我地,好讓我地知道佢既食材新鮮。。。佢既生蠔超鮮,又爽口,焗蠔就朋友食,但佢地都覺得好食,因為完全焗得岩岩好一d 都冇over cook到。蟹餅,每次黎都必定食佢,佢煎得乾身得黎 ,仲保留蟹肉既鮮味,而且絕對足料。。不得不推介。。超晒班既蟹餅。。。牛扒真係不得不提,大廚既超高技術,真係不能不佩服,因為朋友只食五成熟既牛扒,而我就比較鐘意食三成,大廚竟然可以將一塊牛扒整出兩種唔同程度既生熟,當切落去既時候,肉汁仲不停咁流出黎,真係一絕。呢塊牛扒雖然要成四百幾蚊,但絕對值得係比呢個價錢去食,元朗真係冇幾多間可以食到咁出色既牛扒。。。最後再黎一個自家製既75%朱古力蛋糕,苦苦甘甘既朱古力味,實在太香濃,感覺有點似brow
最後再黎一個自家製既75%朱古力蛋糕,苦苦甘甘既朱古力味,實在太香濃,感覺有點似brownies, 但呢個較軟熟,而且裡面只係純朱古力餡,真係非常之唔錯。。
值得推介既餐廳。。。