2011-09-22 39 views
漸漸發現早上其實有充足的時間食早餐. 一出門口, 就行黎新達廣場, 找早餐吃. 行到電梯旁的兩家會開早的連鎖店看看門口有什麼早餐推介. 午餐肉公仔麵, 而且仲係長方形的火腿午餐肉. 一下子, 就把我引進了太興啦.提起太興, 人人都只會想起食燒臘. 可是早餐時段, 是未燒起的. 而且, 早餐, 相信除了叉燒包, 叉燒意, 鴨絲米....相信都唔會同燒味扯上任何關係. 而是日吸引我的是餐肉蛋麵, 所以我是日點評的, 也就是餐肉蛋麵, 同奶茶一杯.餐肉炒蛋公仔麵, 前一段說過, 吸引我的, 是塊餐肉. 因為此餐肉, 是美味的火腿豬扒餐肉. 肉既比份比較多的, 煎又好, 放湯又好, 此等餐肉比起普通的牛餐肉, 來得香口. 炒蛋, 始終覺得放進了麵湯, 會把蛋弄熟, 失去了原有的滑. 不過, 蛋味依然是香口的, 麵既涉底亦夠濃郁. 是一個可以推介的公仔麵.而奶茶, 一向是太興的主打, 從來不多評茶, 因為我既要求好簡單, 濃香滑俱全就是了, 而這一杯茶, 乎合哂我既要求, this is my cup of tea!!!!食飽, 剛好8點, 到達旺角站, 行返公司....時間剛剛好....是日開

食飽, 剛好8點, 到達旺角站, 行返公司....時間剛剛好....是日開始, 決定慢慢的在運頭塘/新達一帶, 尋找我的早餐.
$26 (Breakfast)