2022-10-20
📍 📍 📍 ChumChum味 (尖沙咀)尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下呢間絕對稱得上隱世韓國美食😍😍佢個位置有啲隱蔽,要經過小巷先到,但入面勁多韓國人,好似快閃左一轉韓國咁⚡️舖頭有室外同室內位,好有格調。今日涼涼地就坐室外,有feel d,戶外仲可以食水煙同呼吸新鮮空氣😺前菜💰free😋😋😋😋/5落單後就即刻上前菜,我最欣賞魚仔乾,唔係到到有,另外既泡菜,青瓜同蓮藕都好食,絕唔hea🤭。好惹味好開胃!👉 醬油蟹一隻💰220😋😋😋😋.5/5呢碟醬油蟹,望落去已經見到啲膏流晒岀黎😍😍 醬油加咗蔥,檸檬,辣椒仔浸住,食落完全唔會腥!超級好味,醬油味、蟹膏味,配埋碗紫菜芝麻飯,撈蟹肉嚟食,食落去真係唔停唔到口,好鮮甜!👉嫩豆腐海鮮辣湯💰$100😋😋😋😋.5/5熱辣辣既嫩滑豆腐海鮮辣湯入面好足料,有蝦、青口、魷魚、辣椒、冬菇、蔥、洋蔥、蛋蔥、蜆,咁多料個湯真係幾鮮甜下!豆腐湯好出色,將白飯浸落辣豆腐鍋到,啲飯粒浸滿湯,啖啖都係滿足感🤭👉 大蒜醬油口味💰100😋😋😋😋.5/5炸雞味道甜甜地,又夠脆,炸皮唔厚,雞肉食落嫩滑多汁,好有韓國食既炸雞味!回頭: yesYe
前菜
💰$100
👉 大蒜醬油口味
💰100
😋😋😋😋.5/5
回頭: yesYesyes!!! 餐廳裝修得幾有FEEL,食物質素好,而且食物食落好似去左韓國咁,唔怪得咁多韓國人!一路打已經想再去食,佢個牛腸鍋我都好想試!
#kermit食在尖沙咀
#soysaucecrab #koreanrestaurant #hkkoreanfood #koreanrestaurant #delicious #chumchummi #tsimshatsui