2018-05-06 39 views
一早就想試呢間餐廳,因為係OpenRice睇到comment都非常之好。今晚book 約咗我個friend同佢個老婆一齊試試呢間omakase 嘅日本料理。眼見總共有三位壽司師傅。餐廳裏邊唔算太大,應該大概可以容納30人左右。我哋今晚被安排到吧枱坐。今晚serve我哋係一位年輕嘅壽司師傅,佢個名叫豪師傅。佢真係冇得頂,用心製作每一道菜同介紹點樣做每一道菜色,非常細心同仔細。成餐飯用咗三個幾小時,因為豪舒服用心製作。Omakase 雖然貴少少,但係呢間餐廳一定物有所值!首先就安排我哋每人一份三小碟頭盤。當中包括豆腐、蝦米拼菠菜、同小蘿蔔拼小魷魚。我個人喜歡小魷魚上面嘅sauce,相信個汁係用蜜糖芥茉造成的,同小魷魚非常夾 北海道牡丹蝦刺身係其中一道令我有驚喜嘅菜式。豪師傅首先解說佢會將牡丹蝦每一部食得嘅位置都會造成刺身。個蝦頭會將去炸,蝦身會包住蝦膏之後用簽串住食。豪師傅話咁樣食好似食上海小籠湯包咁,真係好正! ! !呢度赤身柚子壽司好特別。師傅採用短蔥同柚子同赤身刺身非常夾。小腸井蠔:蠔非常新鮮,豪師傅將醋造成啫喱汁。新鮮到爆炸依家都仲記得嗰個味道!慢煮大蜆:呢件壽司係我咁多件壽司裏邊

慢煮大蜆:呢件壽司係我咁多件壽司裏邊其中一件最喜歡嘅。大蜆非常新鮮,口感超正!
2018-05-03
$1200 (Dinner)
  • 北海道牡丹蝦
  • 慢煮打蜆壽司