2015-10-22
今日重陽節公眾假期,趁放假出去食她近期大愛的Simplylife 吃 holiday brunch。 同個女一點鐘去到,要等成二十幾張枱。他有個新的製度。如果你留低電話,當仲有五張枱到你時,他會call你。 但係當佢call你之後,你要十分鐘返到間餐廳。 咁我同個女去就去行一陣街,他一call我,我便立即在五分鐘內返回餐廳。 但是也過了輪號,可能好多人都走左。 我即刻同個知客講,好彩都俾返下張枱我,雖然個樣有d唔高興。終於入到餐廳,不過要坐bar seat。 叫左個 beef burger set 同女女share.好快個磨菇湯和麵包就來到。 女女好快就攞左個包,影唔切。蘑菇湯的蘑菇唔係磨成蓉, 有d一粒粒既菇係入便。幾有咬口,幾香!唔錯! 麵包無食,就唔評論了。個餐包一杯飲品,我叫了iced tea 少冰少甜。 是日iced tea 係橙茶,他們放了兩件橙在飲品內,但是其實飲品沒有太大橙味。不過少冰少甜都有做到。至於個主菜beef burger 吃了一半才記很影相。個賣相上好靚,但味道令人有一點失望。中間件牛肉比較鬆散,感覺比較肥膩。我和女女合二人之力,都不能把它消滅,把牛肉吃剩了。
個餐包一杯飲品,我叫了iced tea 少冰少甜。 是日iced tea 係橙茶,他們放了兩件橙在飲品內,但是其實飲品沒有太大橙味。不過少冰少甜都有做到。 至於個主菜beef burger 吃了一半才記很影相。個賣相上好靚,但味道令人有一點失望。中間件牛肉比較鬆散,感覺比較肥膩。我和女女合二人之力,都不能把它消滅,把牛肉吃剩了。 最後因為太飽了,沒有吃 甜品。個餐128元加10%。唔係話唔好食,但係就沒有了最初的那種驚艷感覺。連女女都話下次不如試下太古城其他餐廳。