2014-10-17
昨天同事生日,係OPENRICE度搵到這一間餐廳,我們七個人一早訂左枱,用TABLEMAP訂枱有八折. 7:30左右嚟到,餐廳只有一兩張枱有客,好靜呀.環境都OK的,食物選擇都多的,地點都唔算唔方便,何解冇人呢? 我們點左:多士(什菌芝士), 賣相好似好吸引咁,有三小件多士,上面有些菇及芝士,但係凍架,仲有只有冬菇,凍的好難食啊湯, 兩碗黑松露磨菇湯,一碗周打魚海鮮湯, 都夠熱, 都香, 都好結身, 都啖啖磨菇味,不過唔夠特出的黑松露味,只屬一般,海鮮湯佢地話都好味足料唔腥的,附有三小件麵包,一般般小食三重奏(炸雞亦,炸洋蔥圈,炸魷魚)每樣數件,有三個醬跟的,兩個忌廉,一個茄醬,我食了一件雞亦,炸到好香脆的,不過冇咩味道,但配D忌廉食都OK,洋蔥圈都好大件的,不過麻麻地,唔夠香洋蔥的味道.酸忌廉焗薯,正常SIZE,上面有些酸忌廉及一些炸煙肉碎,味道都OK的.美式沙律,好大碟,賣相都好吸引,好豐富的配料,有熟雞蛋,火腿,生菜,煙肉碎等等,我不知道正式的美式沙律是否這樣,有點雜的感覺,味道可以PIZZA係四式芝士,賣相都好似好吸引,好薄身,都幾香口,但唔係好濃的芝士味,我食唔到有好多種芝士
我們點左:
PIZZA係四式芝士,賣相都好似好吸引,好薄身,都幾香口,但唔係好濃的芝士味,我食唔到有好多種芝士的味道,都OK的.
白酒大蜆意粉,這一個來的時候大家都話好大隻蜆呀,但係有沙架,蜆入面係冇沙,但D汁有沙,其中一個同事食到咬到D沙的聲音好大聲,個意粉有少少辣的,入面有一些紅椒,青椒, 不過好多汁, 蜆肉好鞋呀. 唔掂喎...
海鮮意大利飯,好多汁的,一D也不似意大利飯啊,入面都好多海鮮的,有蝦,青口,帶子之類啦,但係真的唔似係食緊意大利飯. 唔好食.
我們一路坐一路傾計,食到後尾只有我們一張枱,仕應收碟加水都好快,服務都好好,但可惜係食物真的唔得,如果唔係八折,咁既質素,咁既價錢,唔抵食囉.