2016-11-27 320 views
今日夜晚嚟咗呢間新開喺銅鑼灣嘅紐約客,試一試呢間美國菜好唔好食。餐牌選擇唔算特別多,但已經花多眼亂。海洋梳打$38一開始點你個海洋梳打嗰陣,侍應已經講咗影相呢個會比較靚,但係就味道。飲落去好陣好假嘅色素味,但可以接受。飲品入邊放左兩條鯊魚軟糖,添加趣味。同行朋友叫咗呢個草莓柚子沙冰,味道就唔知,但到我哋食完餐飯個沙冰仍然係唔溶嘅都幾勁!友人說味道正常,不算差。叫咗呢個雙層芝士牛肉漢堡,分量唔算太大,適合兩個女仔食用。反而薯條份量一啲都唔少,新鮮炸起。牛肉塊都算厚,而且幾juicy。芝士焗波士頓龍蝦只有半隻,唔會太un。反觀炒飯內的龍蝦肉好老,完全唔新鮮,只有一碗左右份量。另外,薯角太燶,味道一般。總結,價錢同質量不成正比,沒有下次。
餐牌選擇唔算特別多,但已經花多眼亂。
海洋梳打
海洋梳打$38
草莓柚子沙冰
雙層芝士牛肉漢堡
雙層芝士牛肉漢堡
牛肉塊都算厚,而且幾juicy。
芝士焗波士頓龍蝦+龍蝦肉炒飯
總結,價錢同質量不成正比,沒有下次。