2017-05-10
是日同男朋友在兆萬揀左呢間放題,walk-in竟然有位+仲有好多吉枱,但男朋友話黎到又有位就儘管試下吧!睇完點菜紙,決定每人加$50,因有男朋友最愛的生蠔及我愛的珍寶帶子&赤蝦,心想赤蝦一隻都要$8-$10,我食多幾隻都回本。先黎刺身,第一ROUND幾好樣,三文魚幾新鮮又厚切,甜蝦算大隻但無嘜味。呢隻甜蝦霉霉地....上碟既蝦肉"meet"到好肉酸。******************************之後就黎加$50既升級版,帶子好大隻厚肉,合格幾甜,赤蝦就...睇落好大隻但雪味重,同埋感覺好污糟,生蠔由男朋友評分係麻麻,好多蠔殼平時自助餐佢可以食二十隻,呢度食左三隻佢已經,仲話我好叫咁多隻。******************************驚喜地有海膽軍艦,係我地至愛,但海膽臭臭地唔新鮮,青瓜好大塊好拮口=.="芥辣八爪魚好吃,上面的龍蝦軍艦都係有陣味******************************焗生蠔合格既~羊架同燒雞泡魚干都好味,幾香口。升級菜單內的椒鹽蟹仔‥無嘜肉食軟殼蟹手卷,用咁大塊青瓜來"zip"位。*********************
但男朋友話黎到又有位就儘管試下吧!
心想赤蝦一隻都要$8-$10,我食多幾隻都回本。
先黎 刺身,第一ROUND幾好樣,三文魚幾新鮮又厚切,甜蝦算大隻但無嘜味。 呢隻甜蝦霉霉地....上碟既蝦肉"meet"到好肉酸。
****************************** 之後就黎加$50既升級版,帶子好大隻厚肉,合格幾甜,赤蝦就...睇落好大隻但雪味重,同埋感覺好污糟,
****************************** 驚喜地有海膽軍艦,係我地至愛,但海膽臭臭地唔新鮮,青瓜好大塊好拮口=.="
芥辣八爪魚好吃,上面的龍蝦軍艦都係有陣味
****************************** 焗生蠔合格既~
羊架同燒雞泡魚干都好味,幾香口。
升級菜單內的椒鹽蟹仔‥無嘜肉食
軟殼蟹手卷,用咁大塊青瓜來"zip"位。
其實每人都要$300落樓唔平架,希望食物質素可以改善下。