2022-01-16 204 views
分享一下最近的不愉快經歷1. 網上講買系統跟app存分系統是分開的即使身為會員,你有生日free cake或積分可以用但網站亦不會自動扣除依間公司亦只會send垃圾宣傳郵件去你嘅電郵, 而唔會提示你擁有嘅優惠卷或積分到期試過好多連鎖公司嘅會員制,都一定會經sms或者email通知,無諗過依個會員系統只係虛有其表成為會員一年多的時間,亦試過有積分過期未用不過自己無換到都算啦,過左去最衰係十二月有生日free cake,但我十二月經網站買左兩個蛋糕都無提示到我12月31號check番有無分存入app嘅時候先見到有free cake coupon致電hotline查詢,佢話可以訂番,但職員就無幫我即時落單,只叫我send whatsapp落單到我同一天send whatsapp落單嘅時候,就話我過左辦工時間下午6點,已經唔會再有free cake即使我有話我已經係office hour打黎訂亦提供左通話記錄cap圖,但佢話我無完成落單程序所以都唔會有番電話落單訂蛋糕,係我成為會員之前係有試過可以嘅,唔一定要用whatsapp所以我唔明點解當時職員唔幫我訂埋2.同日我係網上訂嘅蛋糕都出左事就係
分享一下最近的不愉快經歷

1. 網上講買系統跟app存分系統是分開的
即使身為會員,你有生日free cake或積分可以用
但網站亦不會自動扣除
成為會員一年多的時間,亦試過有積分過期未用
不過自己無換到都算啦,過左去

所以我唔明點解當時職員唔幫我訂埋

2.同日我係網上訂嘅蛋糕都出左事
就係生日牌寫錯字
而寫錯字已經唔係第一次發生,只係上一次係電話訂購講生日牌嘅名,覺得大家可能聽唔清楚,而今次我係上網訂都可以寫錯字,甘係職員制作上出嘅錯
開開心心訂蛋糕係為左慶祝,但係寫錯字真係一秒掃興,你再多嘅補償都補償唔番個刻嘅心情
然後我係社交平台反映番寫錯字,得到嘅回覆係買第二個件裝蛋糕有50% Off及payme退回$10
十天後我訂購蛋糕時再查看,仍未有這張coupon,以及未有退回$10到payme
Send email查詢,職員都話係漏發coupon
Payme退款要時間處理
看到他們處理嘅速度同態度,我完全覺得他們沒有心處理好這件事
而這張50%Coupon是要我再消費先可以使用,還要只有兩個月有效日期

經歷左依個不愉快的十二月
明白了,其實做金會員也沒什麼大不了,這公司不愁少你一個客人
會員系統不是為了回饋經常購買的客人
只係為左要你email,不停send d宣傳過黎
他們職員有說金會員享有85折,已經係俾左優惠你
可笑嘅係,平時會員買原個蛋糕85折或件裝蛋糕要買4件件裝蛋糕先9折,但如果這兩星期去apm買蛋糕任何人都有7折

只能說失望失望同失望。
Delivery