2023-02-14 2064 views
見喺燒賣關注組推介,想試好耐,今日去開土瓜環,即刻去試一試。點咗魚肉燒賣,豬肉燒賣各一份。諗住好食就買-磅返屋企蒸環境 : 位處街市附近,店舖後面係工塲,傳來好大陣牛丸味,幾吸引價錢 : 如果係自家製,呢個價錢好抵食賣相 :店員打開個蒸爐,見到啲燒賣已經蒸到好大粒,皮比較淺色,好似蒸得過熟豉油 : 一落咗豉油,已經完全比啲燒賣吸晒食味 :魚肉燒賣 - 食得出有小小魚味,但燒賣皮同魚肉,都太淋爛,有一Pat pat 感覺豬肉燒賣 - 唔知係咪蒸得太耐,燒賣皮都係溶溶地;肉質方面,完全唔係燒賣皇后,嗰種紮實嘅肉感,當然兩者價錢亦都相差好遠,不可過分期望總括嚟講,當然兩款都係太淋,結果失望而回,亦都放棄無買返屋企

點咗魚肉燒賣,豬肉燒賣各一份。
諗住好食就買-磅返屋企蒸

價錢 : 如果係自家製,呢個價錢好抵食

豉油 : 一落咗豉油,已經完全比啲燒賣吸晒

食味 :

魚肉燒賣
2023-02-14
$10 (Tea)