2014-10-31
因為同朋友都係愛貓之人,聽聞觀塘新開左間貓cafe,於是聞鮮而來。首先一讚係用whatsapp訂位,快捷方便,有問有答又有禮貌。當晚放工,帶埋女女去(佢都鍾意貓),朋友因為遲放工所以我地上去先坐低。一入去,貓貓都喱埋晒‥有啲失望但都ok,因為知道貓貓隻隻性格唔同,未必咁啱做PR。女因為學校已經食左飯,叫左個甜品『心太軟』,佢餐牌話$44起,雖然覺得有啲貴,但諗住試試都無彷‥但等左好耐,終於到左‥一個我食過咁多心太軟,都未見過咁醜GA心太軟,完全唔企身,感覺似homemade失敗版‥個伴碟雪糕細到好似用個teaspoon求其挖出黎。好在我女旨在食朱古力,算啦照食。到我叫左個煎鴨胸,值得一讚,個汁係柚子蜜汁,甜甜又幾香。但係個沙律放埋係同一隻碟,令我超失望!因為佢地係雜菜沙律加紅酒醋‥老實講,醋味同個柚子汁完全唔夾。如果分開或者用碟中碟會比較好。埋單$295.(甜品+單點飲品+兩個餐)心太軟($40)+檸樂($34) 老實講完全係搶錢!唔好話去cafe仲要係單點我預左!因為我其實叫得單點知一定貴,但係個心太軟質素實在你免費我都唔食!$34杯檸樂‥只能講無睇價錢,諗住唔會貴得去邊呢點我都有錯
好在我女旨在食朱古力,算啦照食。
埋單$295.(甜品+單點飲品+兩個餐)
心太軟($40)+檸樂($34) 老實講完全係搶錢!唔好話去cafe仲要係單點我預左!因為我其實叫得單點知一定貴,但係個心太軟質素實在你免費我都唔食!$34杯檸樂‥只能講無睇價錢,諗住唔會貴得去邊呢點我都有錯。
而杯咖啡,係夠濃幾好飲‥但係身為一間cafe,連個拉花都無‥我去mc cafe飲好過。
仲未講佢落單出單先後次序較亂(可能因為得廚同侍應兩個人),上菜慢地方細等缺點,只能講同我以前去,覺得好舒服ga cat cafe完全係兩回事。
Other Info. :
無