2016-04-25
偷得半日閒的星期一,老公放假,又偷偷地去二人世界,今次走到入西貢,泊好車後就周圍睇下有咩好食,最後,揀左呢度,因為我地講過好多次要入西貢食lunch,但好多時因為太趕都擱置,今日終於有呢個機會啦…好,入正題,門口有幾個餐牌,有午餐,有海鮮嘅,我地決定叫午餐。講真,我係俾個虎蝦意粉個牌吸引而入去嘅,所以我就係叫左虎蝦意粉,根本唔駛唸啦~我老公就例牌~ Beef Burger佢有湯或者沙律,湯就係蘑菇忌廉湯,沙律就係green salad,我地兩個都揀左湯。配埋佢嘅麵包幾好味,個包好似係香草包,佢俾左油醋汁,得我一個點,老公唔like,不過,油太多,點極都點唔到醋,如果分開會好d,因為佢倒埋一齊。湯飲完先再上主菜,好好,唔駛搞到好似催我地食快d咁。主食都到啦,原來心唸嘅虎蝦係bb蝦,哈哈!唸多左,個味都ok嘅,蝦都入味,所以就算係bb蝦都無問題,因為好味就可以忘記大細之別。不過個burger就較遜色,個賣相係超得,但中間塊angus beef就硬到呢~,係是但食左佢就算。總結:未必會再有下次
我老公就例牌~ Beef Burger
總結:未必會再有下次