夜媽媽本來想食個甜品就滿足返屋企,朋友就介紹我去尖沙咀呢間甜品舖試下,見門口都有人排隊,都諗住OK啦,點知埋去問阿姐攞位,阿姐十問九唔應,淨係掛住收錢,門口果啲又唔知係等外賣定堂食,諗住排隊混亂都算,叫杏仁糊,阿姐拎到嚟係咁叫「杏汁」邊位,聽咗幾次先知佢噏乜,唔知幾時杏仁糊個名叫咗做「杏汁」,而個杏仁糊明顯好杰又超甜,一啲都無「汁」嘅質感。之後重點嚟喇,簡單叫一碗腐竹白果薏米糖水,竟然成碗大半白果都係爛嘅,朋友一食落口,又酸又臭,極度失望,以後都唔幫襯。朋友話上次去食合桃露係好食,無諗過今次咁差,可能「海記合桃坊甜品」只可以食合桃露,其他都唔駛諗。
2018-10-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)