2009-10-10
以前好鍾意大班人去食沙田o個間ruby tuesday!!! 因為當你有p pass o既時候, menu入面差唔多all items都係50% off, 你o既興奮程度係會刺激你o既食慾, 好開心好滿足最近港島都開番幾間, 當然要重溫舊日o既味道啦~ 可惜, 結果係強差人意!!!原先諗住用openrice buy 1 get 1 free coupon, 最後因為佢有新promotion, $498 for 3 dishes, 所以覺得佢lee個亦都幾o岩食, 就揀左lee個:item 1: premium steak, 我地揀左和牛, 其實個味道ok架, 配薯蓉, 可惜o既係佢火喉完全控制唔度, 我地要5成熟, 理論上d肉應該帶少少紅, 點知上到o黎係成差不多7成熟, d肉都已經熟哂咁款, oh.............個口感完全差左!!! 不過幸好佢d肉質係好, 所以就算熟左都仲好有肉味, 只不過唔係我地想像中咁law!!! item 2: main dish, 我地要左half portion ribs, ribs差不多係我每次必order item頭兩位, 今次佢真係令我好失
item 2: main dish, 我地要左half portion ribs, ribs差不多係我每次必order item頭兩位, 今次佢真係令我好失望, 味道佢係保持度, 都係佢個火喉過哂law, 唔洗用刀切, 只係輕輕用叉已經可以分開舊ribs啦!!! 可以想像度d肉係幾lum......仲要係lum得有d過份, 變相個口感冇左, 係啖啖肉law, 但食ribs最精髓係ribs痴住d肉然後再用牙齒分開佢地o黎食ma........完全冇feel!!!
item 3: appetizer/ desserts, 我地要左crab cake appetizer, lee個appetizer我覺得我地揀錯, 因為一d特色都冇, crab cake唔覺得有crab o既成份, 哈哈............可能轉要tall cake仲開心!!!
4個人再order多份 蝦caesar salad!!! lee個係所有order中最好味, caesar salad果然係我每次必order item首位, 佢d 蝦係類似泰式咁, 少少酸酸辣辣咁, 再配d 沙律菜, yummy!!!! 必order啊~
雖然冇以前咁出色, 但我相信我之後都會再去, 因為我的確幾喜歡食lee類美式食物