2007-09-27
今晚同爸爸, 媽媽, 亞姨和姨丈一行5人去左呢度食飯, 諗住食餐好野, 點知就......唉......叫左4樣野: 1. 蟹粉小籠包- 毫無特別, 蟹粉一d味都無, 唔食都唔可惜.2. 南北杏陳腎煲西洋菜例湯一煲- 唔算好好味, 不過唔覺好多味精.3. 三味弄豆腐- 不知所謂, 又貴又無特別, 份量又少, 得幾粒仔豆腐, 1款凍食(汁勁咸, 唔知想點), 2款炸(一個用甜酸汁, 一個用鹵水汁, 大排檔好味過佢).4. 紫砂鍋濃湯魚腐西生菜- 濃湯得個咸字, 魚腐有d怪味, 西生菜就幾爽脆甜. 死啦, 得一樣野得, 都唔知佢點做, 而餐牌上的餸的款式亦都唔多比你簡, 仲有呀, 我去的時候唔算人多, 但居然可以有漏單的情況出現, 連隔離枱都係咁, 不過好在服務都好好, 呢樣值得一讚.
叫左4樣野: