2007-10-26
和朋友慶祝生日, 見報紙有介紹, 又見openrice的comments不俗, 便來試試~原本expect這餐廳是食物好味兼有情調的那一種, 加上附近又有沙灘, 於是便山長水遠入去...但卻很令人失望!!!首先, 佈置真的很不淪不類, 那個銀色轉轉波, 很老土. 椅套是斑馬紋; 枱布是用不同花式的泰國布("sa" "long"), 有DD cheap嘅感覺. 播D歌又唔浪漫又大聲, 唯一的優點是有蠟燭.食物不算得好, 但貴, 完全唔值. 最慘係朋友唔多滿意. 我們叫了:- Ox Tail Soup (with bread) HK$79 - 稀稀的, 似中式老火湯- Pepperoni Pizza HK$145 - 不好吃+樣子粗糙- Lamp Chop HK$180 - 我覺得可以, 但朋友說無羊味- Tiramisu + compulsory bottled water (waitress didnt asked me when she opened it) HK$87 - 雖然朋友說全晚最滿意這個, 但我覺得麻麻~ 可能他是滿意那蠟燭和煙花.服務也不滿意, 因為很多時候都找
但卻很令人失望!!!
服務也不滿意, 因為很多時候都找不到人serve我們, 而且要等好耐. 但當時只得三枱客人.
要浪漫情調+ 食物好味- 相信有很多更好的選擇...