2008-05-26 18 views
上星期五兩點幾先食 Lunch唔想叫飯盒, 所以走咗去時代廣場 food court 揾食我本身鐘意食餃子, 而且記憶中食過大阪王將都好似唔差(約一年前) 所以叫咗個天津飯餐外賣, 即係天津飯 + 六隻餃子 + 湯返到公司即刻開餐開始就食隻餃子先, 一食個感覺完全似微波爐餃子餃子皮有燶但不脆, 小韌; 餡料係足, 但唔 juicy.天津飯仲慘, 可能係我未見識過天津飯, 不過呢個飯我真係唔啱食其實只係一大塊炒蛋 + 類似福建炒飯嘅芡汁 + 白飯底多而濃厚嘅芡汁會令你以為自己湯飯不過, 炒蛋入面係有好幾舊真蟹肉(係真因為我食到有殼...)總結成個餐我最滿意反而係個蛋花湯.四十幾蚊, 心諗低處未算低, 話哂算係足料, 但美味欠奉最後我要再提嘅係, 我呢一餐係外賣, 可能會對餃子嘅評語會唔公平(需然由 Food court 到我公司只有十分鐘, 而我記得唔差嗰次都係外賣)但起碼可以比買外賣嘅朋友作參考.
上星期五兩點幾先食 Lunch

所以叫咗個天津飯餐外賣, 即係天津飯 + 六隻餃子 + 湯

返到公司即刻開餐
開始就食隻餃子先, 一食個感覺完全似微波爐餃子
餃子皮有燶但不脆, 小韌; 餡料係足, 但唔 juicy.

其實只係一大塊炒蛋 + 類似福建炒飯嘅芡汁 + 白飯底
多而濃厚嘅芡汁會令你以為自己湯飯

總結成個餐我最滿意反而係個蛋花湯.
四十幾蚊, 心諗低處未算低, 話哂算係足料, 但美味欠奉

但起碼可以比買外賣嘅朋友作參考.

$40 (Lunch)