2017-05-17 608 views
一路都好中意食津津既雲吞,由佢地係街邊舖仔開始就已經經常幫襯,到現家入左舖後都有去幫襯!但佢地多數好早就賣完,所以有時放工後先去買都買唔到琴日難得男朋友早放工,特登去買外賣比我食,本身好期待架 因為好耐無食到我最愛既麻辣雲吞!買了一個細既淨雲吞,一個雲吞麵第一啖先試下個湯底。。E?淡味左咁多既?可能男朋友同我諗既一樣,我地對望左一眼,跟住即刻試下粒雲吞質地同味道都唔同哂。。好失望!之前既雲吞超好味架,肥肉比例較多,所以口感咬落去淋既,但今次完全唔係呢隻口感之前雲吞有一種只有係呢間先食到既味道,豬肉有小小芝麻香,但今次也是完全消失了。。我忍唔住問男友,係咪轉左人整?所以唔同哂?但男友說都係個兩公婆,無唔同人。。期望越大,失望越大!現家呢個味道 同我屋企樓下買既一樣。。已經唔係之前個種令人一定要番黎呢間食 其他地方食唔到既味道所以相信都唔會再幫襯了,失望,失水準!
但佢地多數好早就賣完,所以有時放工後先去買都買唔到
第一啖先試下個湯底。。
E?淡味左咁多既?
可能男朋友同我諗既一樣,我地對望左一眼,跟住即刻試下粒雲吞
質地同味道都唔同哂。。
好失望!之前既雲吞超好味架,肥肉比例較多,
所以口感咬落去淋既,但今次完全唔係呢隻口感
我忍唔住問男友,係咪轉左人整?所以唔同哂?
但男友說都係個兩公婆,無唔同人。。
所以相信都唔會再幫襯了,失望,失水準!
TakeAway