📍長沙灣 香辣鮮呢度係弟控系列第二季:又話說,我細佬咁大個人未食過雞煲🤓 🤷🏻‍♀️我:喂大佬邊有可能未食過㗎,中學成大班人一齊實約過食喇掛?🤷🏻‍♂️細佬:真係無喎,我哋中同 Re-U 食日式放題㗎🍣嗰一刻,我已經唔想承認係 Gen Gap 嘅錯...... 幻覺嚟㗎啫,呃我唔到嘅😆點都好啦,為咗同佢分享吓我呢個時代嘅集體回憶,好似循例都要帶佢食返呢樣嘢😅由於細佬麻麻哋辣嘢🥵 我哋決定叫一個傳說係甜嘅奇❗味❗雞❗煲❗(OK 其實我真係食咁多次雞煲都未聽過,姑且一試)(又其實,我有一刻好驚奇味雞煲會變咗怪味雞煲)但原來奇味意指將雞件用多重醃料醃好,然後炒成一煲,都幾巧功夫咁👀 呢度嘅奇味雞煲好香,每一啖都食到好多香料嘅層次 - 花椒、薑、蒜頭、洋葱、乾葱頭......💃🏻 味蕾表示開心😚雖然我哋淨係叫咗半隻雞加一份炸豬排小食,但都食得幾飽🤭#奇味雞煲啫係咩味 #香辣鮮 #奇味雞煲 #炸豬排 #cheungshawan #長沙灣#ohhejfoodie
📍長沙灣 香辣鮮
呢度係弟控系列第二季:又話說,我細佬咁大個人未食過雞煲🤓

嗰一刻,我已經唔想承認係 Gen Gap 嘅錯......
幻覺嚟㗎啫,呃我唔到嘅😆

由於細佬麻麻哋辣嘢🥵 我哋決定叫一個傳說係甜嘅
奇❗味❗雞❗煲❗

(OK 其實我真係食咁多次雞煲都未聽過,姑且一試)
(又其實,我有一刻好驚奇味雞煲會變咗怪味雞煲)

雖然我哋淨係叫咗半隻雞加一份炸豬排小食,但都食得幾飽🤭