2016-10-26 632 views
呢晚我同朋友去左海圖小敍dinner,我本身幾鐘意呢度既環境佈置,同埋係度傾計都唔錯。之前我試過呢度既all day breakfast,所以我今次想試下pasta,今日有四個choices,finally我揀左白蝦茄蓉意粉。就咁睇意粉已經好吸引,每條意粉都吸收哂啲蕃茄醬,軟硬度適中,而且蝦好爽口,蕃茄仔好新鮮。朋友麻麻地好蕃茄都話可唔可以偷食我啲意粉,sure啦😂佢話食落有啲龍蝦汁味道,所以佢好buy。想食素食既朋友可以叫呢個野菌脆瓜忌廉意粉,我覺得最好即刻熱食,因為啲忌廉芝士係意粉凍左時凝固左,變左唔juicy。脆玉瓜黃黃綠綠好colourful,而且爽甜。朋友怕苦,所以都係叫番佢最鐘意既朱古力,香濃既朱古力不斷散發中。呢杯coffee叫dirty,我見杯coffee ☕名咁特別,所以想試下。杯dirty要盡快飲,因為espresso係有唔同既溫度,面果浸好暖,漸漸往下果幾浸冰冷冰涼涼,冰火交融,唔同溫度espresso味道都有唔同既香醇。