2022-10-31
同朋友食完晚飯後意猶未盡,想食下甜品飲杯野,但附近好多舖頭都已經收檔(10點),難得呢間望落不錯,門口個經理話收12點,我地講明只係飲野及食甜品,經理話無問題咁就好啦試下。一坐低唔夠2秒,我連menu都未望清(4人只比了兩本menu),侍應A已經急不及待以背書形式sell 貴價item。我話唔該比小小時間我望望先,侍應A 唔知係咪怕我地齋坐唔叫嘢,或公司要求客人每分每秒都要消費,就又問我地要唔要sparkling/distilled water。救命,我入黎飲酒點解會想叫水?就咁來來回回應付侍應A都用左幾分鐘,而我真心連menu都未望到點落單?我再強調比小小時間,佢就真係成個人棟係度等你叫野!極奇怪!一輪糾纏下好難先打發開侍應A,點知唔夠2秒啊侍應B又立即上前,態度一樣地木訥但進取,又loop一次sell貴野。最後我真係有d火,我話你地d服務好奇怪,佢話咁可能我地服務唔適合你,咁好啦我算啦,立即轉參場。未落單都都一肚火,完全唔想幫襯。
未落單都都一肚火,完全唔想幫襯。