(Non-member)
2009-10-30 23 views
今晚叫外賣諗住叫d小菜, 叫了一樣菜芯炒牛肉, 據我一向食的炒牛肉, 首先是會用鮮牛肉炒(不會是早餐的沙嗲牛肉的), 二是真的會把菜和牛肉炒在一起,起碼會乾身的囉!請大家看看這碟所謂炒菜,其實是把"6"菜放在下面整齊排列(因為是"6"的關係),,超多水;上高舖上一層沙嗲牛肉(早餐專用果隻)(看附圖)。估不到叫外賣苦等了45分鐘後,仲打了去催促後, 一打開竟會這樣...其實, 這已不是第一次了, 之前叫牛肉也曾經給予早餐的沙嗲牛肉! 這一次我們便決定打去投訴他們(加上等了近一個鐘), 哇, 原來佢d態度哋係咁, 他們不但只說炒菜是這個樣子的, 而且仲講佢哋只是專登把菜整齊排列好喎(嗱大家睇圖學嘢),真的第一次聽見。佢哋當然無道歉, 仲給線添! 無禮貌到極點!!!!!!!!!其實如果大家想吃到真正的炒牛肉,真的要事先聲名要鮮牛肉,否則會是早餐的沙嗲牛肉囉!仲有,炒菜也要事先聲明,否則佢哋會答你,「師傅炒完d菜會逐條逐條排好佢」。真的不明為何炒完後會菜還菜,牛肉還牛肉,水還水。(其實咁咪唧係冇炒過囉!)真心的一句抱歉真的這麼難嗎?有錯要認不是小學生也懂得的道理嗎???
今晚叫外賣諗住叫d小菜, 叫了一樣菜芯炒牛肉,

請大家看看這碟所謂炒菜,

哇,佢話呢碟係菜心(炒)牛肉喎,明眼人一看就知係油菜加一pat早餐沙嗲牛肉,唔講仲以為係沙嗲牛麵添
差,老細話係師傅炒完特登排列好的效果,但當時我哋已等了45分鐘,佢居然仲有時間逐條菜排好??
睇下,成碗湯,一pat沙嗲牛肉,幾條6菜,我差點以為自己叫了沙嗲牛肉麵添,好在佢冇落麵啫!
2009-10-30
  • 請別吃這兒的小炒