2025-02-07 0 views
很多年沒有落嚟堅尼地城食嘢,由舊時全是街坊小店,到今日大部分外國餐廳,轉變實在太大。年廿九晚,和家人去咗這間主打海鮮嘅小店。可能過年,人唔算多,都有幾枱。因為一早訂咗位和餐,不用等太耐就有嘢食。三個人選了一份特盛海鮮蒸籠飯三人餐,有湯,有海鮮,有飯,有菜有串燒。魚湯不是一般的濃湯,反而像家中煲的魚湯,是我喜歡的味道,不過可能有人會覺得腥。肉揀咗燒蠔,都幾大隻。每人兩隻,有蒜蓉和芝士味道。海鮮飯有扇貝,龍蝦,墨魚,蜆仔,最好食係墨魚,夠鮮味,不會靭。原本驚唔夠食,不過飯嘅份量不少,三個人夠哂。最後還有個雜菜,可能因為蒸籠上,味道保留得幾好,感覺很營養 😆以食海鮮嚟講唔算太貴,味道也可以,都可以試下~

因為一早訂咗位和餐,不用等太耐就有嘢食。

肉揀咗燒蠔,都幾大隻。每人兩隻,有蒜蓉和芝士味道。

以食海鮮嚟講唔算太貴,味道也可以,都可以試下~
  • 呀媽魚湯