2020-11-28
同老友嚟呢頭攞身份證梗係約埋食飯啦,呢期疫情咁嚴重唔知幾時改限聚令,聚得一餐得一餐嘛 😅星期一晚餐廳都唔多人,成晚都係得幾檯客,我哋都算早到仲趕到 happy hour 買一送一。3 條友叫咗 2 個餐,先上洋蔥圈,新鮮炸起好味,連埋薯條啱晒送酒,豬仔骨無諗過咁大條,賣相吸引,肉地夠淋,豬手要耐啲時間但絕對值得等,上檯香噴噴脆卜卜。呢個份量 3 個人食都多,下次可以叫少啲 😅我唔飲啤酒所以問侍應有咩 cocktail 有 happy hour,佢一輪嘴講咗 5 隻但我淨係聽到 gin tonic,問咗 2 次都係咁唯有就叫 gin tonic 啦 🤣🤣🤣 其實佢可唔可以印餐牌等人睇到呢 🤔🤔其間仲有問個 waitress 嘢,但都係機關槍答發,我哋要討論佢答咗乜 😅