今天老豆老媽結婚51周年,兄弟姐妹話要興祝吓,近近地決定去海港食返餐,早兩日行開附近順便訂定枱和訂定一圍全包宴,見長腳蟹特價,諗住留定一隻,但支客姐姐話我訂的餐足夠食了,咁為有留返下次先食蟹啦。今天準時去到,今天都幾多人,好彩訂左枱,張枱夠大,我們十二人都不覺迫,未齊人但小朋友肚餓,為有叫些小食食吓先,蜜汁雞亦,香甜惹味,腐皮卷,皮鬆化齋做餡料,滿滿的好食。人齊了,叫起菜,乳豬皮脆,但肥左少少。上菜速度很快,杏仁炸蟹鉗,雖然好食,但個性人都是喜歡用麵包康做的炸蟹鉗。鵝掌鮑魚,雖然入味,但鵝掌末夠淋。佛跳牆非常大煲,有花膠海參、螺頭等等,計過足足有差不多二十碗,湯濃味香甜。瑤柱豆苗好大碟,清淡的豆苗菜嫰,配上濃味的瑤柱汁,好食,好快清碟,上湯龍蝦米粉,花龍肉質不夠鮮甜,煎米粉亦油左D,炸子雞炸得乾左少少,清蒸杉班亦熟左少少,不夠滑,最好食是干燒伊麵,調味好又夠乾身壽包一般貨色,分別有蓮蓉和奶黃餡。不太甜,ok la.食剩好多要攞返家!

人齊了,叫起菜,乳豬皮脆,但肥左少少。
鵝掌鮑魚,雖然入味,但鵝掌末夠淋。
上湯龍蝦米粉,花龍肉質不夠鮮甜,煎米粉亦油左D,
炸子雞炸得乾左少少,
清蒸杉班亦熟左少少,不夠滑,
最好食是干燒伊麵,調味好又夠乾身
壽包一般貨色,分別有蓮蓉和奶黃餡。不太甜,ok la.
食剩好多要攞返家!
2019-01-04
$350 (Dinner)