2023-11-26
Aubrey除左係亞洲Top50酒吧,仲係一間精品日式居酒屋,環境反而係傳統英式設計,優雅高貴,對正維港同怡和大廈,唔怪之得咁多人黎朝聖打卡。今次就先試下週末Brunch,總共有21款菜式超豐富啊!成個menu 設計好有心思,款式多得黎都係上等之作👍🏻—— 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌𝒔 & 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓淨係前菜已經有6款😍各有特色,炸蘿蔔看似一般食落又特別酥脆過口癮;蟹餅蟹肉滿滿;每人仲用一隻生蠔🤤你以為壽司剌身係main? 佢地都係前菜黎㗎🤣鮮美軟甜,材料靚就食翻原本嘅鮮味 —— 𝑭𝒓𝒆𝒆-𝑭𝒍𝒐𝒘 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒐𝒔 4款三文治分別有:蝦堡、雞扒、豬扒同火腿芝士。麵包外脆內軟,個餡都好足料,蝦堡夠哂厚,蝦滑綿嫩彈牙,最開心係4款都可以refill!—— 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅沙律就冇特別驚喜,分別上左薯仔、菠菜同蕃茄,比較似小碟當係過渡清一清味蕾—— 𝑹𝒐𝒃𝒂𝒕𝒂 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓𝒔嚟到燒物係最期待🤩11款入面挑選3款,今次就揀左味噌三文魚、和牛肉丸同豬頸肉。三款都超級好食!!!三文魚調味鹹鮮,燒得啱啱好;和牛肉丸我最愛😍牛肉味超濃!!!!入面仲係半生熟,肉嫩多汁;豬頸肉燒到油脂出哂黎一啲都唔膩👍🏻—— 𝑹𝒊𝒄𝒆其實
—— 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌𝒔 & 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓
—— 𝑭𝒓𝒆𝒆-𝑭𝒍𝒐𝒘 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒐𝒔
—— 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅
—— 𝑹𝒐𝒃𝒂𝒕𝒂 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓𝒔
—— 𝑹𝒊𝒄𝒆
其實食到依到已經飽飽地😂我地4人仲上左2碗蘑菇溫泉蛋炒飯,味道比較清淡,主要以菇味加黑椒調味為主,飯粒飽滿圓身
—— 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓
食埋依個超滿足!好有心思好似啲tea set咁係三層甜品架;綠茶雪糕甘甜,朱古力千層蛋糕香濃滑身,每層做得好細薄;最後有埋生果解膩完美為成個brunch劃上句號
💰$728pp
🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 The Aubrey (中環)
中環干諾道中5號香港文華東方酒店25樓