2023-06-08
一到晚飯時間,奧海城間間食肆都人山人海,趕時間既話food court係好選擇,food court 地方幾大坐位都算多,搵位都係等好快就有😚見到泰國野呢間都幾受歡迎,係信心既保證,今晚就揀左佢😆泰式燒豬頸肉飯 $62估唔到豬頸肉量又幾多,都有8-9片,每塊豬頸肉肥瘦適中,唔會太多肥膏食到成口油🙈而且配埋一小碟酸辣汁一齊食,酸酸辣辣既感覺更加開胃,白飯上淋左甜豉油,甜咸辣三者混合超惹味😚店家小貼心更配上冬瓜湯,清甜又可解油膩👍🏻泰式炒金邊粉(雞肉)$68容許我講多句,份量真心多😂炒金邊粉係我食泰菜必點既菜式,呢間炒得好乾身,微微彈牙,唔會出現粉與粉黏疊埋一齊既情況,味道酸甜,夏天食零舍開胃😆泰式沙嗲雞肉串燒(半打) $68串燒好入味,粒粒雞肉都充滿甜甜咸咸既沙嗲味,燒得香口,雞肉粒帶雞皮,令到肉質仲keep到juicy🐥
泰式燒豬頸肉飯 $62
泰式炒金邊粉(雞肉)$68