2012-10-18 14 views
朋友生日本想去食另一間餐廳的,但已滿座,在OPENRICE找了一會,找到這一間意大利餐廳,餐廳是在女人街內的,店子雖小,但是環境舒服,門口有一大隻PAMA HAM及一櫃子酒及生蠔,入到店內是另一番風味,店子是意式佈置,很優雅,我們7:30左右到達,只有一兩枱客人在進餐,初時還怕我們講話太大聲會影響到這裏的氣氛,心想是不是選錯了地方呢?看看餐牌,分別有一些套餐,或是在主餐牌散叫自己喜歡的菜式亦可,訂位時說明是限時兩小時的,我們已諗好ORDER些甚麼,朋友未到齊,就叫住餐湯先,我點了什菌忌廉湯,朋友點左天使之戀,即係海鮮湯,我的忌廉湯都好好味,忌廉味過於什菌味,如果什菌味再重少少就更加PERFECT啦,朋友們的海鮮湯好大碗,入面有一些天使麵及有青口,魷魚等海鮮,都好足料,他們說都幾好.齊人後就叫主食啦,點左一個鵝肝配牛柳,一個前鵝肝配牛肝菌意大利飯,另外一個帶子黑松露意粉,還有每人一隻焗蠔及一份三文魚卷一齊食啦.焗蠔正常SIZE,係用波菜蛋黃汁焗的,都好味的,朋友話個汁酸酸地,我覺得OK,不過鍾意食芝士焗多D.還有少少薯容伴碟的喎,GOOD.三文魚卷味道一航,可能係焗三文魚的關係,朋友話漏

焗蠔正常SIZE,係用波菜蛋黃汁焗的,都好味的,朋友話個汁酸酸地,我覺得OK,不過鍾意食芝士焗多D.還有少少薯容伴碟的喎,GOOD.三文魚卷味道一航,可能係焗三文魚的關係,朋友話漏左少少.

鵝肝配牛柳好香,鵝肝好淋,入口即溶,唔會好漏,正呀!牛柳都好JUICY及淋身的,好味,配菜係西蘭花,椰菜花,露笋等

帶子黑松露意粉,這個份量都好多,配料都多,有些露笋,菇,青椒紅椒,帶子有幾隻,彈牙的,意粉都係爽口的,都好香黑松露味的,唔會好漏,好味道

牛肝菌意大利飯配鵝肝,這個亦好大份,意大利飯好有千肝菌味,好味,不過濕左少少,鵝肝都係好香好淋,意大利飯等左一陣凍左就硬晒啦.

我們一路食一路傾計傾左好耐,餐廳都坐滿,好彩都未有人等位要我們埋單,服務都算滿意,有不停加水給我們,又冇夠鐘叫我們離開. 離開餐廳時看到原來9:30後有宵夜食的,價錢都好平,唔夠得有限時啦.

2012-10-16
$218 (Dinner)
Celebration
Birthday