2017-11-28
其實女人街內真係好多餐廳,當中更有好多有質數的餐廳!今次食的水蜜桃冰室,係近油麻地個邊的入口,靠右邊個條內街,好容易揾。餐廳的所有晚餐都會跟一碗餐湯及基本飲品。我同朋友朋友都每人加了$12要酥皮湯。餐湯有紅湯白湯可選,我倆都揀左白湯,白湯唔似市面上的獻汁湯,味道都ok。我們都另外叫左一份炸芝士,芝士外脆內軟,好食。我對慢煮的菜色基本上不能抗拒,因為肉質一般都比較嫩口Juicy,所以就叫左一份「低温牛柳意式煎飯」!牛柳煮得岩岩好,煎得香,口感又唔會un,盡對無失望。煎飯話明係煎飯,其實係一個煎香左的飯餅,d飯煎又香又脆,鍾意香口野應該都會幾鍾意。朋友就叫左一份「汁燒鰻魚蛋包飯」,顏色睇落已經覺得好吸引。食落鰻魚好香,燒得又唔會太乾。個飯係有心思之作,唔係白飯之餘仲每粒飯都好Moist。去水蜜桃冰室點可以唔試蜜桃雪葩呢?雪葩用雪硬的蜜桃做器皿,入面放了滿滿的清香的蜜桃雪葩。雪葩質地柔滑,唔似雪硬的雪糕。味道非常清甜,係生果的原甜,食落好滿足的感覺,個人覺得係必食的作。餐廳除了蜜桃外,仲有多款生果雪葩,我一定會再黎試多幾款。另外,餐廳的主食都幾有水準,份量又大,絶對估得大家去試試!
我們都另外叫左一份炸芝士,芝士外脆內軟,好食。
低温牛柳意式煎飯
牛柳煮得岩岩好,煎得香,口感又唔會un,盡對無失望。
個飯係有心思之作,唔係白飯之餘仲每粒飯都好Moist。
去水蜜桃冰室點可以唔試蜜桃雪葩呢?
日本Lisse蜜桃雪葩
雪葩用雪硬的蜜桃做器皿,入面放了滿滿的清香的蜜桃雪葩。