2018-07-28 357 views
今日去咗新世紀moko商場同朋友行街 順便喺商場食埋野 商場既餐廳大部分都少見,所以都好新奇我地揀咗呢間食拉麵,感覺味道唔錯行到過去見到門口唔使排隊,仲以為會好多人,因為係午餐時間!我哋喺外面等服務員出嚟,但係都好似唔係好得閑,所以我哋就自己行咗入去揀個位坐低發覺店裏面,三個服務員,都好似好忙,有啲唔夠人手嘅感覺不過位置都算幾寬敞,二人座位都唔會好迫我叫咗佢推廣緊既拉麵:大平守我朋友就叫咗「黑」拉麵!即係經典款等咗大概10分鐘左右,拉麵就出場!我覺得粟米係炒得唔錯,佢應該用牛油炒過,所以特別香同埋食落感覺唔會「乾爭爭」至於肉方面,超級好食我都估唔到,以為係叉燒嘅味道,但係佢唔算係叉燒,有少少肥膏,煎過既肉。因為應該係啱啱整嘅,所以感覺肉質都熱既,唔係整好放喺度嗰啲,不過拉麵就真係冇乜特別,有啲可惜份量方面,就比較細碗少少,俾我期望嘅有少少出入,啱女仔食,如果男仔食應該會唔夠飽,因為面量好少
今日去咗新世紀moko商場同朋友行街
順便喺商場食埋野
商場既餐廳大部分都少見,所以都好新奇
我地揀咗呢間食拉麵,感覺味道唔錯

發覺店裏面,三個服務員,都好似好忙,有啲唔夠人手嘅感覺
不過位置都算幾寬敞,二人座位都唔會好迫

我叫咗佢推廣緊既拉麵:大平守

我朋友就叫咗「黑」拉麵!即係經典款

至於肉方面,超級好食

2018-07-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 豚肉拉麵