2017-09-20
近期身邊的女性好友都先後黎到這間新開cafe 打卡,睇佢地影左咁多靚相都忍唔住要黎呀。佢地都提我要預先訂左位先黎,我就當然聽話預先打去訂座啦。同朋友放左工後大約7點鐘黎到,估唔到開喺長沙灣內街平日晚上都幾多客,好彩有朋友提醒咋。入到cafe 店員就即刻過黎安排我地入座,而且仲倒左杯水同餐牌俾我地睇,態度有善。Menu 總共有兩版,主打意粉和全日早餐,仲有各款輕食、小食,選擇都多。翻開第二版見到好多飲品選擇,有d名稱仲好特別。我同朋友都唔係好餓,所以就點左杯飲品、輕食和蛋糕。等左5分鐘後就見到哩杯打卡飲品喇,天空藍加奶泡真係幾似一座富士山,好靚呀!一上枱即刻拎電話出黎打卡,仲搬去唔同地方影多幾張,我見其他食客都係咁既。佢既味道係荔枝味波子氣水,面頭飲到海鹽咸咸地幾特別。好快食物都上枱,我見岩岩影飲品既位置幾靚又拎埋碟野食去飲,店員見到我都笑笑口話隨便影,我就繼續啦。哩份多士份量十足,用上原個牛油果、蕃茄、炒蛋,見到星星型既裝飾好可愛呀。一試之下食到個包好脆,牛油果新鮮,夾埋熱辣辣既炒蛋一齊食好正,我同朋友都大讚呀!原來哩款蛋糕係五至日限定,咁岩我地星期五晚就食到。特登較番個粉紅mode
黎到既感覺係從來未去過一間餐廳影到咁多靚相,唔怪得之身邊的朋友po 左咁多靚相啦。仲要哩間cafe 既店員會主動幫客人影相,仲要影得幾靚,的確難得。