2015-08-18
傳說話,有樣野,係聞得到就食得到,唔知真唔真。但有樣野就肯肯定係真,女皇係無野唔放入肚。其實女皇咩都放入肚,大家都應該想知佢身型係點。今日,我嘗試冒生命危險形容下。做得女皇,基本上都係由女神進化而成。而做得女神,基本長髮、大眼,長腿都要有齊。佢狂食既生捱,可以話係拍拖第三年開始(差唔多踏入第5年兵役)。由完美既港女身段,出街都應該無機會襲擊他人,到宜家中央肥胖,真係得來不易。肚裏收埋既,都係我既精…..神、血同汗。幸運地,佢得到上天卷顧,佢有176既模模高度。其實,對我黎講,每日都係一個試練,不停咁食。食食食,食完正餐,合理地食甜品。要食得特別,又係對我令一個考驗。基本上,你入到鋪頭,無論吃什麼,心中都已經是榴槤。榴槤的香,就算是吃紙,也是榴槤的味道。榴槤,老豆教落,就係聞得到就食得到既野,究竟係天堂跌落黎,定地獄爬出黎,係因人而異,而女皇,就覺得係同佢一齊跌落凡間既朋友。女皇發板是一實的常識吧。一個心花怒放,用黎映相、一個貓山王榴槤千層班戟,用黎滿足口慾。心花怒放,真係形容到我心情。叫完,佢心花,我怒放。飽,我真係飽。但食神,衣食是不可忘。係流心芒果甜品。見到,點都覺得係榴槤,入口,
但有樣野就肯肯定係真,女皇係無野唔放入肚。
其實,對我黎講,每日都係一個試練,不停咁食。
心花怒放,真係形容到我心情。叫完,佢心花,我怒放。飽,我真係飽。但食神,衣食是不可忘。係流心芒果甜品。見到,點都覺得係榴槤,入口,第一下都係榴槤。唔係誇張,真係榴槤。要食多幾啖,食到流心住,就開始顯出佢自己個性,係芒果。要知道,係榴槤既魔爪下生存到,一定係有啲料到。佢芒果啱時候,所以唔酸,流心加CREAM唔會太甜,而且有相頭。如果唔係咁飽,係會再好食啲。
貓山王榴槤千層班戟,真,係活生生既一粒貓屎。食得到就食到,食唔到就食唔到。依股貓屎味,真係,入左口,唔刷牙可以繞梁三日。一層貓屎叠住另一層貓屎,中間啲班戟同CREAM已經深深地被榴槤打動,完完全全融成一體。我唔知點當佢係甜品咁形容,只可以當佢係一粒榴槤黎形容,係好新鮮,好靚,好健康既一粒榴槤,要街買都幾難買到咁強既貓屎。
去到咁主觀既食物,我話你知我覺得好味係無用。我只有用十二道鋒味黎話你知要點做:花的美好 鳥的驕傲 要自己感覺才知道 地厚天高 至少我感到 自己的味道~~