2023-03-05
疫情期間人人都叫外賣, 而家外賣平台真係超方便, 手機落單, 價錢吸引, 預定時間去攞就得啦, 而且食物質素非常高, 仲新鮮熱辣辣, 方便快捷又好味。新鮮熱辣辣。之前係Freshlane呢個只做外賣、不做堂食的「雲端廚房」食過西餐, 今次叫中菜做晚餐加餸先🥢🍚。「女鍋」主打住家菜, 網上見到佢嘅菜式幾特別, 以小菜為主, 並唔係客飯, 好適合加餸, 仲要健康無添加, 性價比十分高, 絕對正! 今日叫咗兩個餸, 一個香煎蓮藕釀蝦米鯪魚肉餅, 另一個泰式海鹽香茅原條烤魚🐟。香煎蓮藕釀蝦米鯪魚肉餅(4件) - $48一份四件蓮藕餅, 面係一片完整蓮藕夾住鯪魚肉餅, 鯪魚肉餅落咗蝦米, 你唔會覺得腥而且仲咬到粒粒爽脆蓮藕, 有不同口感, 而且份量夠大, 好味又抵食, 好有家的味道。😋泰式海鹽香茅原條烤魚(元朗烏頭) - $128烤魚用咗元朗烏頭, 條魚足足有我前臂咁長, 夠哂大條。烏頭唔打鱗夾住香茅用海鹽一齊烤焗, 焗完出嚟香到不得了, 魚烤到金黃香脆, 顏色好靚。烤焗到啱啱好, 超級鮮嫩, 一啲都唔嚡。烏頭啖啖肉, 咸咸地, 唔多骨, 啱哂我唔鐘意𦧲骨嘅人, 真超值。👍🏻👍🏻
香煎蓮藕釀蝦米鯪魚肉餅(4件) - $48
泰式海鹽香茅原條烤魚(元朗烏頭) - $128